Keresés ebben a blogban

2012. január 19., csütörtök

Grízpuding gyümölcsöntettel:)




Hát kinézetre a puding talán nem olyan jó de az íze....mennyei:)
Az volt a baj mint utólag rájöttem, hogy a tálkába ami beleöntöttem a pudingot miután megdermedt, beletapadt és csak úgy tudtam kiszedni, hogy ha megnyomkodtam kiskanállal a pudingot...valószínűleg be kellett volna kicsit vizezni a tálkát ahhoz hogy ne ragadjon bele:/ legközelebb úgy fogom elkészíteni:)
Na de finom volt ennek ellenére is és mind egy szálig elfogyott:)

A recept a következő:

A puding:
20 dkg gríz
7 dl tej
2 tojássárgája
1 nagy evőkanál vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor

Elkészítés:
A tej felét a grízzel és a vaníliás pudingporral, a cukorral, valamint az ízesítőkkel csomómentesen elkeverjük, majd egy egész órán át hagyjuk pihenni.
A maradék tejet felforraljuk, majd óvatosan kevergetve a grízhez öntjük, és a gázra visszatéve újraforraljuk.
Tálkákba töltjük.
Amikor kihűlt, egy tányérra borítjuk, és a gyümölcsöntettel tálaljuk.

gyümölcsöntet:

Ízlés szerint gyümölcsök( én epret, barackot és mandarint használtam)
ízlés szerint cukor, fahéj, szegfűszeg,narancshéj
étkezési keményítő
kevés víz

Elkészítés:

A gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk majd egy edénybe helyezzük, felengedjük vízzel hígított szörppel, vagy gyümölcslével, felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, majd ha az összes gyümölcs puha, behúzzuk egy kis vízzel kevert étkezési keményítővel.

Meleg de hidegen is tálalhatjuk az öntetet.
Akár még tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat hozzá:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése