Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 5., péntek

Csokis, nutellás fagylalt ...:)

Én tejszínhab helyett mindig habport szoktam venni és minden süteményt, fagylaltot, édességet abból szoktam készíteni. Eddig mindig bevált, csak ajánlani tudom...
De én minden esetben úgy készítem el, hogy 150 ml tejet ír , hogy annyit használjunk fel hozzá, de én mindig 125 ml-t szoktam használni , mert szerintem úgy lesz elég kemény a hab.

Hozzávalók:
2 csomag habpor
2x 125 ml tej
10 dkg étcsokoládé vagy tejcsokoládé
2-3 evőkanál nutella (attól függ ki mennyire szereti édesen)

Elkészítés:
A habport az utasítás szerint elkészítem, mikor kész hozzáadom a gőz felett felolvasztott csokoládét és a nutellát. Jól összekeverem és már mehet is egy tálba,dobozba (én még megszórtam a tetejét csokoládédarabokkal, de ez el is hagyható ) a fagyasztóba.
Minimum 3-4 óra pihentetés kell ahhoz , hogy jól megfagyjon.
És már tálalható is:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése