Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 5., péntek

Francia krémes, ahogy én készítem...:)


A családom nagyon szereti a francia- és a ház krémest is egyaránt. Én már ki is fejlesztettem egy francia krémes receptet:)
Remélem másnak is beválik majd:)

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
3 csomag vaníliás pudingpor
1.5 dl tej a pudinghoz
3 csomag habpor
3 x 125 ml tej a habporhoz
1 csomag Dr. Oetker cukormáz
pár kávéskanál kávé


A leveles tésztát szobahőmérsékletűre olvasztom, majd megfelezem és mind a két részt kinyújtom.
Nekem egy 35x25 cm-es tepsim van mindig abba készítem ezt a süteményt és pont akkorára tudom kinyújtani a leveles tésztát is.
Egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a lapokat és kisütöm, majd kihűtöm.
Az utasítás szerint elkészítem a pudingokat majd kihűtöm.
1 csomag habport felverek és a  pudinghoz keverem( én robotgéppel szoktam, mert az jól össze tudja dolgozni a pudingot a habbal).
Majd az egyik tésztára simítom.
A másik két megmaradt habport is felverem és a puding tetjére helyezem. Erre mehet a második lap tészta és a tetejére pedig a cukormázat készítem el, én nem vízzel szoktam kikeverni, mint azt ahogy írja, hanem kávéval és úgy lesz szép barna színű, majd a tésztára simítom és már mehet is a hűtőbe pihenni minimum egy napra, hogy jól össze tudjon állni.
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése